De tegeltaxi rijdt op 26 juni 2024

De tegeltaxi rijdt op 26 juni

Op 26 juni rijdt de tegeltaxi voor de vierde keer dit jaar door Houten. Op deze dag gaat de tegeltaxi op maximaal 8 adressen langs om oude tuintegels op te halen. Dit is gratis. Van tevoren aanmelden is nodig.

Waarom doet de gemeente dit?

De gemeente Houten doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet hier graag aan mee. De gemeente biedt daarom 6 keer de service van een tegeltaxi aan. Op deze manier verlaagt de gemeente de drempel voor inwoners om stenen uit hun tuin te halen en te vervangen door groen. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Onderzoek laat ook zien dat groen gelukkiger maakt.

Spelregels
U kunt de tegeltaxi voor u laten rijden. Zorgt u er dan wel voor dat u zich aan de volgende spelregels houdt:

  • u biedt alleen tegels aan die vervangen zijn/worden door beplanting of waterdoorlatende verharding;
  • u stuurt een tekeningetje van uw tuinplannen of een foto van de situatie van voor en na het tegelwippen. Stuur ook een foto van de gewipte tegels mee;
  • u stuurt een bewijs van deelname aan het NK Tegelwippen. Ga hiervoor naar: https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/. De bevestigingsmail van het NK Tegelwippen of een foto van de bevestiging is voldoende;
  • u levert minimaal 5 m2 aan;
  • u levert alleen stenen en klinkers aan, dus geen grind, zand, grond, planten of ander afval. Bij 5 m2 aan klinkers of meer, dit graag vermelden bij uw aanmelding.
  • alleen de vooraf aangemelde tegels worden meegenomen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de tegeltaxi door een mail te sturen naar duurzaam@houten.nl. Vermeld hierin ook uw naam en telefoonnummer. U voegt daarnaast de benodigde informatie toe zoals vermeld onder ‘spelregels’. De tegeltaxi rijdt op maximaal 8 adressen langs. Zorg dus dat u op tijd bent met aanmelden.