Overeenkomst TSN Groen en gemeente Houten ondertekend

Samenwerking TSN Groen en gemeente Houten project groene hub gestart

De gemeente Houten wil graag meewerken aan het verminderen van het aantal (vervuilende) bezorgbusjes die door Houten rijden. De gemeente neemt daarom deel aan het project ‘groene hub’  van TSN Groen. Dit houdt in dat producten en goederen die de gemeente naar het gemeentehuis laat bezorgen voortaan bij de groene hub van TSN Groen (vlakbij de snelweg in Houten) worden afgeleverd. TSN Groen bundelt bezorgingen efficiënt en bezorgt deze via zero-emissie vervoer naar het gemeentehuis. Hiermee neemt de gemeente de eerste stap in het verduurzamen van de stadsdistributie.

De gemeente hoopt dat ook andere bedrijven en organisaties deel gaan nemen. Zo kunnen we samen het aantal bezorgvoertuigen in de gemeente flink laten afnemen. Ook dragen we bij aan het verminderen van (CO2) uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit, omdat de bezorgingen via zero-emissie voertuigen gaan. Meer informatie over het project vind je op: Emissieloze Last Mile.

De samenwerking is officieel gestart met het ondertekenen van de intentieovereenkomst tussen de gemeente en TSN Groen. Maandag 15 maart heeft Andries Vlot (directeur TSN Groen) de overeenkomst ondertekend. Wethouder Hilde de Groot tekende eerder al voor de samenwerking