Plant een boompje

Plant een boompje

Zet een boompje in je tuin

In samenwerking met Plan Boom organiseert Gemeente Houten een Boompjes actie. Je kunt nu goedkoop een pakket van drie boompjes, laag- en halfstam appelbomen kopen. Haal nu wat tegels uit je terrasje of maak plaats in border en plant een boompje. Dit is het moment om een boom in je tuin te zetten.

Bomen zijn goed voor mens en dier

Bomen zijn goed voor vogels en insecten. Ze halen fijn stof en CO2 uit en zuurstof in de lucht. Bieden op warme dagen schaduw en verkoeling. Een groene tuin geeft rust. Plant nu een boom voor jezelf en voor de natuur.

Pakketten met 3 boompjes

Voor een kleine tuin kun je een boompjespakket kopen. In het pakket zitten drie bomen: Spaanse Aak, Sporkehout en de Gele Kornoelje. De bomen zijn klein als Plan Boom ze levert. Ze groeien elk jaar 40 – 60 cm. Het is dus snel een echte boom. Je kunt de boompjes uit het pakket los planten maar ook als een haag. Bestel een pakket samen met de buren. Dan kun je de kosten delen.

Fruitbomen voor de grotere tuin

Voor de grotere tuinen kun je via de actie laag- en halfstam appelbomen bestellen. Bij laagstam heeft de stam een lengte van 60 – 80 cm en bij halfstam 100 – 150 cm. Bij een halfstam heb je een trapje nodig om de appels te plukken. Bij laagstam hoef je niet eens op je tenen te staat. Niets lekkerder dan appelmoes van uit eigen tuin.

Hoe kom je aan een boom?

De Boompjespakketten kosten € 12,50. Voor die prijs leveren we het pakket bij je thuis. Laagstam appelboompjes kosten € 12,25 en hoogstam € 17,50. Deze kun je 5 maart ophalen bij het NME-centrum in Houten. De boompakketten en fruitbomen kun je bestellen via www.planboom.nl/houten. Je ontvang na bestelling van een email. In de mail staat informatie over het leveren en het planten van de boompjes. De actie duurt tot 30 maart. Bestel snel, want op is op.

Samenwerking met Plan Boom

Gemeente werkt voor de bomenactie samen met Plan Boom. Plan Boom zorgt dat in Nederland 10 miljoen bomen de grond in gaan. Zet één of meer van die bomen in jouw tuin. Daar wordt Houten echt beter en mooier van.