Circulaire Economie: De Rooy Transport

Deze week (6 t/m 11 februari) is het de Week van de Circulaire Economie! In een circulaire economie gaan we slimmer met onze grondstoffen om en wordt afval voorkomen. Ben je benieuwd hoe je dat precies doet? Een aantal Houtense ondernemers is op verschillende manieren met circulariteit bezig. Zij delen deze week hun ervaringen en tips om afval te verminderen en slimmer om te gaan met de spullen die we al hebben. Vandaag het verhaal van De Rooy Transport.

Afval scheiden
Bij De Rooy Transport wordt veel aan afvalscheiding gedaan. Dit levert het bedrijf geld op. Ook helpt het om bewust te worden van al het afval dat ze produceren en zo beter te bedenken hoe ze kunnen besparen. Waarschijnlijk ben je thuis ook al goed bezig met het scheiden van afval. Lukt het jou ook om je afval te verminderen? Kijk voor tips eens op: Hoe kun je afval voorkomen

Elektrisch transport
De Rooy Transport zet niet alleen in op afval scheiden, maar ook op het minder gebruiken van fossiele brandstoffen. Zo hebben ze een batterij opslag ontwikkeld voor de stroom van hun zonnepanelen. De energie uit de opslag wordt dan gebruikt om de elektrische trucks van het bedrijf op te laden.

Tip om te beginnen met circulair ondernemen
Niet voor elk bedrijf is het verduurzamen van transport relevant. Vandaar dat De Rooy de tip mee geeft om te beginnen met afvalscheiding voor een duurzamere en circulaire bedrijfsvoering. Het scheiden van afvalstromen levert direct een kostenreductie op. Daarnaast helpt het om bewustwording over afval te creƫren en te ontdekken waar besparingen te halen zijn.