Winnaar Groene Keus 2021

Het voedselbos in Schalkwijk heeft gewonnen

De winnaar van de Groene Keus 2021 is bekend: het project Voedselbos door de coöperatie Ons Dorpje Overeind. Dit project kreeg de meeste stemmen via de publiekspoll. De Groene Keus trofee is uitgereikt door de voorzitter van het Duurzaamheidsfonds, Ernst van Zuijlen.

Achter de boerderij aan Overeind 22 in Schalkwijk gaat de coöperatie een voedselbos aanleggen. Een voedselbos draagt bij aan een duurzame manier van voedsel verbouwen en is open voor iedereen. Mensen uit de omgeving kunnen via een stalletje aan de weg meegenieten van de oogst van het voedselbos. Alle Houtenaren kunnen hier gaan proeven en kennismaken met zo’n bijzonder systeem. Een systeem dat goed is voor de natuur.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van deze projecten? Omroep Houten heeft een film gemaakt waarin de initiatiefnemers kort over hun project vertellen.

Groene Keus

Ieder jaar organiseert het Duurzaamheidsfonds Houten de Groene Keus. Door het insturen van jouw idee over duurzaamheid maak je kans op een interessante financiële bijdrage. Het Duurzaamheidsfonds Houten helpt je er graag bij. Zodanig dat jouw idee ook in uitvoering gebracht kan worden. Meer informatie vind je op www.dfhouten.nl

Dit jaar zijn vier initiatieven ingestuurd. Allemaal ontvangen ze een financiële bijdrage:
- lessen over hernieuwbare energie door de Techniekfabriek,
- aanleg van een voedselbos door Ons Dorpje Overeind,
- onderzoeken van de (on)mogelijkheden van thuisaccu’s door EnergieRijk Houten,
- lezing “Duurzaamheid is leuk” door van Houten&co.