Omlaag van de glijbaan én omhoog op de R-ladder!

Een volledige circulaire economie realiseren is belangrijk om ook de toekomstige generaties een gezonde wereld te kunnen garanderen. Toepasselijk genoeg beginnen we de eerste editie van deze rubriek dan ook met een circulair voorbeeld dat bij uitstek bedoeld is voor deze toekomstige generaties (en voor iedereen die zich jong genoeg voelt): de glijbaan.

Als wijkcoördinator is collega Dennis Wildenbeest onder meer verantwoordelijk voor het realiseren en onderhouden van veilige speeltoestellen. Na 1 jaar tijd werd er in het speeltoestel bij de kinderboerderij op de Keercamp al houtrot vastgesteld. Dus was het toestel aan vervanging toe. Één van de oplossingen was om het volledige speeltoestel te vervangen met hoge kosten als gevolg. Daarnaast waren de glijbanen nog in goede staat... zonde!

Om die reden gaf Dennis samen met team inkoop de opdracht aan vier partijen om een nieuw ontwerp te maken met als eis dat daarin de bestaande glijbanen worden opgenomen. Zie hier het circulaire resultaat:

Soms is een innovatieve technologische ontwikkeling nodig om circulair te kunnen handelen, dit keer is het simpelweg de meest logische keuze geweest. De toekomstige generaties zijn in ieder geval blij met het resultaat!