De programmering
In het Energiehuis Houten kunnen bewoners (en ondernemers) terecht voor informatie en ondersteuning op het vlak van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen op je huis? Of wil je tips over hoe je je energierekening kan verlagen? Dit soort informatie kun je krijgen in het Energiehuis Houten. 

Openingstijden

  • Woensdag:  14:00 tot 17:00 uur
  • Donderdag: 10:00 tot 13:00 uur
  • Vrijdag:         14:00 tot 17:00 uur
  • Zaterdag:     10:00 tot 13:00 uur (ook op afspraak)


Samenwerking van vier vrijwilligersorganisaties
Het Energiehuis Houten is een initiatief geweest van vier vrijwilligersorganisaties. EnergieRijk Houten, Opgewekt Houten, Coöperatie Duurzaam Eiland en !mpact Houten hebben samen in het najaar van 2022 het Energiehuis Houten gerealiseerd. In april 2024 is het Energiehuis verhuisd naar de huidige locatie aan De Raat 12, het oude pand van Optiek van de Vecht.

Met het Energiehuis Houten hopen deze organisaties de Houtense bewoners nog beter te kunnen helpen op het gebied van energiebesparing- en opwekking. Zo werken we samen aan een energieneutraal Houten in 2040. Het Energiehuis Houten wordt momenteel gerund door vrijwilligers van EnergieRijk Houten. Je kunt hen bereiken via de website: EnergieRijk Houten.