Thuis afval scheiden

De gemeente probeert afval scheiden zo makkelijk mogelijk voor je te maken. In Houten kun je vier gratis kliko’s krijgen:
- Papier
- Plastic
- Groente-, fruit- en tuinafval (gft)
- Restafval

Wil je een kliko aanvragen of heb je een vraag over de afvalcontainers in de gemeente Houten? Kijk dan eens op de webpagina van de gemeente.

Ook staan er op verschillende plekken in Houten bakken voor glas, luiers en kleding. Hier is te vinden waar deze bakken precies staan.

Last van vliegjes, maden en stank? Fruitvliegjes in de keuken?

Milieustraat Houten

Daarnaast kun je als inwoner van Houten gratis afval brengen naar de Milieustraat. Je kunt daar bijna alle soorten afval kwijt. Lukt het niet om zelf naar de Milieustraat te gaan, dan haalt de gemeente snoeiafval of grofvuil gratis op. Zo maak je een afspraak. Zijn de spullen nog van goeie kwaliteit? Maak dan een afspraak met de Kringloopwinkel.

Ben je benieuwd wat de gemeente met je afval doet? Kijk dan eens op mijn afvalwijzer. Hier vind je ook informatie over wanneer afval bij jou thuis wordt opgehaald.

Zwerfafval

Een deel van het afval komt helaas op straat en in de natuur terecht. Dat noemen we zwerfafval. Je moet dan vooral denken aan blikjes, flesjes, snoeppapiertjes of plastic. De gemeente doet er alles aan om zo weinig mogelijk zwerfafval te krijgen. Bijvoorbeeld door extra grote afvalbakken te plaatsen op plekken op plekken waar mensen veel weggooien. Maar we doen ook mee aan de Nationale Opschoondag en het Lekjutten.

Er zijn ook verschillende initiatieven in Houten waar buurtbewoners hun eigen buurt schoon houden. Je kunt ook mee doen aan de landelijke actie Supporter van Schoon.

2