Nationaal congres Klimaatadaptatie

Omschrijving

De provincie Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op 17 juni 2024 in Nieuwegein het Nationaal congres klimaatadaptatie. De centrale vraag op deze dag is: aanpassen aan het veranderende klimaat, hoe doe je dat?

Dát we ons moeten aanpassen, is de afgelopen jaren overduidelijk geworden. Hitte, droogte, zware stormen, overstromingen door hevige regenval: de nieuwsberichten buitelen over elkaar heen. We moeten er sámen de schouders onder zetten om schade te voorkomen. Gelukkig gebeurt er al veel. Tijdens het congres kun je een aantal voorbeelden hiervan zien.

Maar er is ook veel te ontdekken, want het kan altijd beter, sneller en eerlijker. Ervaringsdeskundigen delen hun ervaringen en jij kunt meepraten! Op die manier werken we aan een gezamenlijk doel: Nederland snel aanpassen aan het veranderende klimaat. Iedereen die zich bezighoudt met aanpassen aan klimaatverandering is van harte welkom. Zet de datum in je agenda!

En heb je zelf ideeën voor een onderwerp? Meld het bij Saskia van Otterloo: saskia.van.otterloo@minienw.nl.

Wanneer? 17 juni 2024

Waar? NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Meer informatie

In april wordt het programma bekendgemaakt en kun je je inschrijven. Wil je de uitnodiging ontvangen? Ga dan naar het formulier om je je gegevens achter te laten. Ben je geabonneerd op de nieuwsbrief klimaatadaptatie? Ook daarin wordt het programma bekendgemaakt.