NK Tegelwippen

Houten speelt mee in het NK Tegelwippen

Van 21 maart tot 31 oktober 2024 vindt het NK Tegelwippen plaats. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor groen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin! De gemeente die de meeste tegels wipt wint!

Gemeente Houten doet mee!

De gemeente Houten doet dit jaar voor de derde keer mee aan deze competitie. Inwoners en de gemeentelijke organisatie trekken hierin samen op! Het doel is om zoveel mogelijk tegels te wippen en daarmee in de top 5 van middelgrote gemeentes te komen. De gemeente zorgt ervoor dat de openbare ruimte groener wordt. Inwoners helpen mee door tegels uit hun tuinen te vervangen door groen. Op Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl)  worden de gewipte tegels bij gehouden. 

Acties voor het komende Tegelwipseizoen

Natuurlijk wil de gemeente Houten zo hoog mogelijk eindigen. Daarom organiseert de gemeente samen met een aantal partners aantrekkelijke acties om zoveel mogelijk tegels te wippen. Hieronder volgt een opsomming:

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.