Stap voor stap je huis energiezuiniger

Wil je meer energie besparen? Pas dan stap voor stap je huis aan.

  1. Stel je cv-ketel goed af. Vaak staan ketels op de meest onzuinige stand. Laat je radiatoren ‘waterzijdig inregelen’. Dan stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om die ruimte zo goed mogelijk te verwarmen. Het loont ook de moeite om de radiatoren regelmatig te ontluchten. Geen idee hoe dit werkt? Bij hetEnergiehuis Houten leggen ze je het graag (gratis) uit. 
  2. Verbeter je isolatie. Dak, muren, vloer, ramen. Vooral aan huizen die voor 1992 zijn gebouwd, kun je nog van alles doen. Dat bespaart je veel gas. In Houten zijn de meeste woningen jonger dan veertig jaar. Ze zijn dus vaak al best goed geïsoleerd. Toch is de isolatie van het dak, de vloer, muren of ramen in veel huizen nog te verbeteren. Heb je een woning uit de jaren zeventig in Houten Noord? Dan levert vloerisolatie vaak veel op. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Ook hiervoor kun je terecht bij het Energiehuis Houten.
  3. Controleer je ventilatie. Werkt je ventilatie niet goed, dan kost dat veel energie en het is slecht voor je gezondheid. Huizen die voor 1980 zijn gebouwd hebben vaak alleen natuurlijke ventilatie. Denk aan ramen en roosters.
  4. Ga elektrisch koken op een inductiekookplaat. De stroom die je daarvoor extra nodig hebt, kun je weer opwekken met zonnepanelen op je dak.
  5. Is je cv-ketel op? Kijk dan of je kunt overgaan op een andere manier van verwarmen, zoals​​​​​: een warmtepomp, een zonneboiler of een extra zuinige cv-ketel. 

Wat kan ik doen in mijn huis?

Wil je weten wat er mogelijk is? Of advies voor jouw huis? Loop vrijblijvend binnen bij het Energiehuis Houten voor gratis informatie en ondersteuning. Voor meer tips, kijk op: